(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

Za nami so že trije tedni pouka na daljavo, pri čemer svoje delo opravljate več kot odlično. Veseli me, da si med seboj pomagate in pomagamo. Da si delimo nasvete, se spodbujamo, si vlivamo moči in samozaupanje. Verjamem, da se povezujete tudi po drugih kanalih. Ker nikomur ni lahko. Vsi se spopadamo z nečim novim, neznanim. Ne vemo, kdaj bomo spet lahko sedli v šolske klopi. Pomembno je, da ostanemo zdravi, tudi če se kakšen dan ne naredi vsega, kar se naj bi.

Zato še enkrat: ne pričakujemo od staršev, da boste učitelji. Zato smo tukaj učitelji. Kontaktirajte nas. Od vas, starši, pričakujemo, da boste pomočniki pri organiziranju ‘urnika’ in spodbujevalci, ko delovna vnema pojenja, tam in takrat, ko bo potrebno. Pouk pa naj bo domena otroka. Organizirati ga želimo tako, da bodo učenci lahko čim bolj samostojno opravljali svoje naloge.

Da bi zmanjšali količino elektronske pošte, smo na naši spletni strani postavili zavihek UČENJE NA DALJAVO, kjer smo objavili nekaj skupnih navodil. Od naslednjega tedna dalje bo obvezni predmet ŠPORT samo še v tem zavihku, nahaja se pod naslovom ŠPORT IN GIBANJE. Od ponedeljka naprej torej za predmet šport učitelji razrednega pouka in učitelja športa učencem ne bodo več dajali posebnih navodil preko e-pošte ali Teamsa. Vsebine ur športa bodo učenci našli v spletnem zavihku. Prosimo vas, da svoje otroke s tem seznanite. Naj se izzivom, ki vam jih bosta na spletu ponudila naša učitelja športa, pridruži kdaj tudi cela družina.

Poleg tega bomo v zavihku Učenje na daljavo objavljali vse vsebine razširjenega programa ter RAPa. Vsebine niso obvezne, po njih sezite, ko vas kaj zanima, ko želite pogledati, kaj smo vam na teh straneh pripravili, in ko imate za to čas. Z učitelji, ki poučujejo v razširjenem programu, lahko še naprej komunicirate po elektronski pošti, naslove sedaj že poznate. Veseli bodo vašega sporočila!

Z učitelji smo se dogovorili, da bodo gradiva pripravljali na način, kot ste se ga v teh treh tednih že navadili. Kako to poteka, bomo zbrali in bo najkasneje v ponedeljek objavljeno v istem zavihku na spletni strani. Vabimo vas, da z našimi učitelji in učiteljicami komunicirate in da se v primeru težav obrnite na njih ali šolsko svetovalno službo. Njihovi kontakti so elektronski naslovi, ki jih poznate.

V naslednjem tednu bo v petek, 10. aprila, prost dan. Nadomestili smo ga s pustno soboto. Zaradi tega bodo za naslednji teden navodila le za štiri šolske dni. Prost dan je tudi 13. april, saj je praznik. V aprilu nas čaka nov izziv, in sicer dan dejavnosti na daljavo. Tako načrtujemo 15. 4. športni dan in 24. 4. eko dan. Navodila vam bomo poslali v nedeljo pred začetkom tedna, v katerem bo dan dejavnosti. Oba dneva dejavnosti lahko izvedete skupaj, tudi popoldne, ali pa celo kakšen drug dan.

Veseli nas tudi, da se skupaj z učitelji družite na različne načine, da pouk poteka kdaj tudi preko videokonference, da se preko videokonferenc povezujete tudi naši mlajši učenci. V teh dneh smo se vsi ogromno naučili. Prav je, da učenci, starši skupaj z učitelji kdaj poskusite tudi kaj novega in da skupaj raziskujete. Večina naših učencev se redno javlja in oddaja naloge, nekatere moramo kdaj tudi pocukati za rokav. Tako kot v šoli, vendar na daljavo. Z vsemi pa smo v stiku in vemo, kako delajo.

Ob koncu pohvala VSEM našim učenkam in učencem, ki skrbno in odgovorno opravljate učno delo. Pogrešamo vas! In velika zahvala VSEM staršem, ki nam pri tem pomagate in nas spodbujate!

Zdravi ostanite.

Dostopnost