(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

DEJAVNOSTI

Izvajali bomo Prežihovo bralno značko, bralno značko iz nemškega jezika,  bralno značko iz angleškega jezika (EPI Reading badge), Eko bralno značko ter pripravili zaključek bralnih značk.

Učenci bodo lahko prepevali v otroškem in mladinskem pevskem zboru ter sodelovali na reviji pevskih zborov. Plesalci se bodo udeležili revije otroških folklornih skupin. Vsi učenci pa se bodo lahko predstavili na prireditvi Šola ima talent.

Sodelovali bomo v projektnih dnevih Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše, pridružili se bomo akciji Ministrstva za šolstvo in šport Šolska shema ter projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.

Izvedli bomo humanitarno akcijo Drobtinica, medse povabili upokojene učitelje naše šole, prostovoljci pa se bodo srečali z županom.

V oktobru bomo organizirali kostanjev piknik za starše in učence v OPB, ponovno se bomo družili spet v marcu. Izdelali bomo novoletne voščilnice in pripravili darilni bazar. Medse bomo povabili tudi bodoče prvošolce.

Učenci se bodo v okviru izbirnih predmetov lahko udeležili ekskurzij v tujino, z devetošolci se bomo udeležili kariernega sejma, za nadarjene učence pa bomo poleg ostalih aktivnosti izvedli tudi dvodnevni tabor ter z njimi raziskovali.

Organizirali bomo aktivnosti v času počitnic, druženje vseh generacij, dan odprtih vrat v 1. razredu ter županov nagradni izlet ob koncu šolskega leta.

Izvedli bomo proslave ob Prešernovem dnevu – slovenskem kulturnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti ter dnevu državnosti. Razne prireditve bodo potekale ob tednu otroka, tednu požarne varnosti, dnevu boja proti aidsu, pustu, materinskem dnevu, dnevu Zemlje, dnevu zdravja, udeležili se bomo čistilne akcije kraja. Obeležili bomo Evropski dan jezikov, se spomnili, da smo Slovenci tudi Evropejci.

Spomnili se bomo dneva spomina na mrtve, ob dnevu reformacije in dnevu boja proti okupatorju bo na šoli pripravljena priložnostna razstava.

Pripravili bomo šolski časopis, radijske oddaje, kratke video posnetke in šolski letopis ter se predstavili ob zaključku šolskega leta.