(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

V sredo, 10. 10. 2018, bomo imeli kulturni dan.

Učenci 4. in 5. razredov se bodo podali na Koroško. Odhod avtobusa je ob 7.30 s parkirišča pri vrtcu. V Slovenj Gradcu si bodo najprej ogledali muzej, potem pa bodo odšli na Prežihovino. Vrnili se bodo okoli 13.30, v šoli bodo imeli kosilo in podaljšano bivanje po običajnem razporedu.

Z učenci 6. in 7. razreda se bomo odpravili na literarno-zgodovinsko ekskurzijo na Dolenjsko. Zbrali se bomo ob 6.50 na parkirišču pri vrtcu in se odpeljali do Muljave, kjer bomo obiskali Jurčičevo domačijo, ki nas bo sprejela s svojo bogato kulturno dediščino in izvirno domačnostjo. Ekskurzijo bomo nadaljevali z ogledom muzeja v Cistercijanskem samostanu Stična, tam bomo pokukali v Stiške rokopise in spoznali življenje menihov. Pot nas bo zanesla še v Rašico na Trubarjevo domačijo, kjer bomo že nekoliko prej praznovali dan reformacije.  V Lovrenc na Pohorju se bodo vrnili okoli 18. ure.

Učenci 8. in 9. razreda gredo v Škofjo Loko, kjer si bodo ogledali muzej 2. svetovne vojne, potem pa se bodo odpravili na Vrhniko po poteh Ivana Cankarja. Domov se bodo vrnili okoli 18.30.

Za učence vseh razredov bomo s seboj vzeli šolsko malico, nekaj hrane in pijače naj imajo tudi v nahrbtniku.

Dostopnost