(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Lovrenc na Pohorju, 16. 3. 2020

Spoštovani starši

Na naši šoli smo se odločili, da bomo ta teden delali na daljavo, po urniku. Konec prejšnjega tedna so se namreč učitelji dogovorili z učenci, predvsem učitelji na razredni stopnji pa tudi z vami, da je to mogoč in izvedljiv način, zato ga bomo sedaj preizkusili. Tisti učenci, ki te možnosti nimajo, bodo dobili naloge po dogovoru z učitelji na drug način. Zaradi dela na daljavo ne bo prizadeta nobena družina, ki morda nima možnosti, ki jih ponuja splet in interaktivna tehnologija.

Na naši šoli torej z učenci in vami komuniciramo tako, da smo nekaterim učne liste in navodila dali, vsi učenci bodo imeli od danes dalje e-naslove. Za izobraževanje bomo uporabljali predvsem spletne učilnice, e-učbenike in povezave ter programe Teams. Če bo kateri učitelj preizkušal tudi kaj drugega, se učimo z njim.

Ker smo se tako dogovorili v petek z učitelji in učenci, sedaj ne bomo ničesar spreminjali (torej ne bo izrednih počitnic), ampak se bomo preizkusili vsi skupaj pri delu na daljavo. Če bo delo uspešno potekalo, bomo s tem načinom dela nadaljevali tudi naslednji teden. O tem vas bomo obvestili.

V teh izrednih razmerah vas prosim, da:

  • Upoštevate vse preventivne ukrepe, o katerih smo vas seznanjali v naših prejšnjih obvestilih.
  • Otroci naj ostanejo doma, naj se ne družijo, tudi ne na šolskem igrišču.
  • Otroci naj delo, ki jim ga naložijo učitelji, opravijo.
  • Če potrebujejo za dokončanje nalog dodatna navodila, nam to sporočite in bomo vašim otrokom pomagali.
  • RTV SLO 1 bo vsak dan imela izobraževalne programe med 9.00 in 11.20 uro. Če bo priložnost, tudi to izkoristite.
  • Spremljajte našo spletno stran, tam bomo objavljali skupna sporočila.
  • Vsak učitelj naše šole ima elektronski naslov sestavljen iz: priimek@oslovrenc.si.
  • Moj e-naslov je osvald-novak@oslovrenc.si

 

V tem času se bomo učili drugače, tako kot nismo vajeni. Naj nam bo to priložnost tudi za to, da se pogovarjamo, se skupaj učimo in igramo ter družimo ob domačih opravilih.

Naj da koncu dodam, da do tega trenutka, ko vam pišem to obvestilo, na šolo ali v vrtec nismo dobili nobenega obvestila, da bi bil kdo okužen, ne med zaposlenimi in ne med otroci/učenci. Ostanite zdravi.

Marija Osvald Novak, prof.
Ravnateljica

Dostopnost