(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Zaradi dobrih izkušenj in vsega, kar smo se v tem tednu naučili, smo se odločili, da bomo z učenjem na daljavo nadaljevali. Ker si želimo, da bi  bilo učenje čim bolj enostavno, bomo še naprej pošiljali naloge večinoma preko e-pošte ali preko spletnega orodja Teams. V določenih primerih bomo uporabili tudi pogovor preko telefona ali SMS. Dogovorili smo se, da damo jasna in preprosta navodila. Sporočamo vam, da učitelji o opravljeni nalogi svojim učencem napišejo povratno informacijo, da bomo tiste, ki se morda ne bodo javljali, k delu še posebej povabili. Pa takšnih ni veliko, oziroma jih v tem tednu ni bilo. Le to je bilo, da so se nekateri oglasili malo kasneje.

Tudi starše učencev od 6. do 9. razreda vabimo, da malo pregledate, kako vaši učenci oddajajo naloge v spletno učilnico in kako se z učiteljem pogovarjajo. Prosim vas, da mi sporočite, če ste naleteli na problem. Kadarkoli lahko naslovite tudi pošto na učitelje, naše elektronske naslove sedaj že poznate.

Danes je petek. Vse učence želimo pohvaliti, ker so učenje na daljavo resno vzeli; večina se učiteljem redno javlja in oddaja naloge oziroma počne stvari na način, kot so se dogovorili z učiteljem. Učenci nam javijo, če česa ne znajo, in se za pomoč zahvalijo. Dobivamo ogromno zelo srčnih povratnih informacij tako od učencev, kot od vas, staršev. Večkrat nam pošljete tudi fotografije o tem, kako poteka vaše delo doma. Zavedamo se, da ste tudi mnogi izmed vas staršev primorani k temu, da svoje delo opravljate od doma, da imate morda doma le en računalnik, da je dostop do interneta moten. Prilagodite način dela svojim potrebam in možnostim.

Za zaključek sem zbrala še nekaj odzivov naših staršev, učencev in učiteljev:

Mama: »Hvala za vso poslano gradivo in natančna navodila. Z našo deklico redno vsak dan opraviva vse naloge, veliko smo tudi zunaj in mimogrede na sprehodu opazuje naravo in odkriva značilnosti pomladi. Matematika, slovenščina, glasba ji res ne delajo težav, pri športu se ji zdi malo smešno. Nenavadno, ko telovadimo skupaj, pri risanju pa jo moram kar spodbujat. Ampak gre… Je kar fajn biti spet malo učiteljica … Zelo vesela je bila tudi fotografije sošolcev! Hvala.«

Mama: Pri nas se ob učenju zelo zabavamo, saj si delo lahko razporedimo kot nam ustreza. Trenutno sem jaz učiteljica, no, nisem čisto taka baje (sem bolj okrogla, stroga …). Hvala za vaš trud. 

 

Mama: Moram reči, da so sedaj bolj naporni in nori dnevi. Oba s partnerjem še delava, otroka dopoldan doma sama opravljata svoje zadolžitve. Težave, na katere naletita, rešimo popoldan skupaj. Malo je torej težje, saj oba delava in sta popolnoma sama, vendar gre. Smo utrujeni, saj je v službi noro. Bodo, bomo lepo delali. Vse še gre. 

 

Učenec: Zdravo učiteljica, kako ste? Jaz vas pogrešam in pridno delam za šolo. 

 

Učenec: Dober dan, sporočilo smo prejeli. Naloge uspešno rešujem. Upam, da ste zdravi. Lep pozdrav 

 

Učenka: Raje bi hodila v šolo, kot da moram doma delat. Vse že pogrešam. Vas tudi učiteljica!

 

Učenka: Ne, ni težko. Mislim, da pa moraš imeti malo delavnosti in potrpežljivosti, da se naučiš snov. Do zdaj še nisem imela kakšnih problemov. Edino razlika je, saj prej nisem bila toliko aktivna na pošti, zdaj jo preverjam vsake toliko.  

 

Učenka: Učenje na daljavo se mi zdi v redu, saj lahko nadoknadimo zamujen pouk. Včasih imam malo težav, saj preko teh Teamsa nisem navajena delati in včasih porabim veliko časa, da najdem kakšno stvar. Drugače pa je delo v Teamsu že boljše in super praktičen način učenja. 

Učiteljica: Dan mi polepšajo fotografije opravljenih nalog, ki jih sploh nisem zahtevala. 

Učiteljica: Meni sedejo v srce zahvale staršev za jasna navodila, ki jih dajeva z učiteljico drugega oddelka. Kljub temu, da morajo delati z otroki, so hvaležni in pripravljeni delati. Dobivam slikice, kako imajo doma “pisarno”.

 

Učiteljica: Moram priznati, da sem se na začetku lovila in nisem vedela, kako se naj lotim. Potem sem skočila v vodo in k sreči splavala. Sedaj delo teče, vendar sem ugotovila, da si je treba precej organizirati, saj si lahko drugače cele ure za računalnikom (oprostite, to pa ni zame). Doma mi pravijo, da se naj že enkrat spravim iz zbornice in neham piti kavo. Naša jedilna miza je postala delovna površina. 

 

Učiteljica: Veliko mi jih pošilja pozdrav – PoZDRAVljeni. Tisti učenci, ki so že oddali naloge, sporočajo, da večjih težav ni bilo. 

 

Na koncu naj se vam zahvalimo, da z nami pozitivno in srčno sprejemate čas in se skušate optimistično spoprijeti s to novo družbeno realnostjo, ki nikakor ni enostavna. Hvala za vse tople besede spodbude, ki nam jih sporočate. Z učenjem na daljavo bomo naslednji teden nadaljevali in skupaj nam bo šlo vedno bolje. Če se bomo pogrešali, bomo našli načine, da se vsaj malo povežemo. Ostanite zdravi!

 

Ravnateljica Marija Osvald Novak s sodelavci

Dostopnost