(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Spoštovani starši in učenci tretje triade

Ravnatelji in šole smo dobili podrobnejše informacije o tem, kako naj bi prostovoljno samotestiranje učencev 7., 8. in 9. razreda potekalo. Da si boste lažje predstavljali in se morda odločili, da se prostovoljnemu samotestiranju pridruži tudi vaš otrok, vam prilagam povezavo do video gradiva: https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU

V prilogah vam posredujem ključne informacije in navodila, ki so jih pripravili na Ministrstvu za zdravje in Nacionalnem inštitutu RS za javno zdravje: Prostovoljno samo-testiranje na SARS-CoV-2 učencev v osnovnih šolah in dijakov v srednjih šolah – Ministrstvo za zdravje, Ravnanje dijaka in vzgojno-izobraževalnega zavoda glede na rezultat samotestiranja – NIJZ, Navodila za samotestiranje v korakih ter Protokol samotestiranja s priloženim soglasjem staršev, ki ga učenci, ki se bodo samotestirali, pred tem prinesejo v šolo (če bo le-to potekalo v šoli).

Sporočam vam tudi, da lahko dodatne informacije dobite tudi na klicni svetovalni številki (tel. 01 478 68 48).

Ministrstvo za zdravje nas je seznanilo, da validacija testov še poteka, zato se samotestiranje zaenkrat še ne bo izvajalo. Sporočam vam tudi, da smo teste za samotestiranje že dobili na šolo. Samotestiranje je smiselno, če ga opravi čim več učencev, saj gre za zaščito posameznika in drugih. Prostovoljno samotestiranje naj bo eden od prispevkov h končanju pandemije in vrnitvi v normalnost. Vsak korak v tej smeri šteje.

Marija Osvald Novak, prof.
ravnateljica

Dostopnost