(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Spoštovani starši

Iz medijev ste bili obveščeni o spremembah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki so pričele veljati danes, 19. 1. 2022.

V nadaljevanju so zapisane najpomembnejše spremembe:

–          V primeru, ko je potrjen en primer okužbe s SARS-Cov-2 v oddelku, se morajo učenci v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika vsakodnevno samotestirati v šoli, zato da spremljamo širitev okužbe (Okrožnica št. 6030-2/2022/11, z dne 17. 1. 2022).

–          Učenci, ki so imeli visokorizični stik v vzgojno-izobraževalnem zavodu, gredo v karanteno takrat, kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih učencev v roku 14 dni.

–          Učencem ni treba opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če izpolnjujejo določila druge ali tretje alineje 2. člena odloka, ki ureja izjeme od karantene: to pomeni, da so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali pa so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni ali predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa. Vendar pa NIJZ priporoča, da se tudi učenci, ki izpolnjujejo pogoje za izjeme od karantene, ravno tako vsakodnevno samotestirajo v času, ko se morajo ostali učenci obvezno samotestirati namesto napotitve v karanteno.

–          S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec in ne 15, kot je veljalo doslej. Prosimo, da jih dvignete, ter da jih učenci prinašajo v šolo, da bo lahko samotestiranje potekalo.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da se epidemija umiri, da ostajamo v šoli, in da kmalu dočakamo pomlad!

Z lepimi pozdravi

Dostopnost