(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Pevka in učenka naše šole Iza Vivat se je pod mentorstvom profesorja petja Sergeja Ruprehta (ustanovitelj in direktor šole petja Orfeus) udeležila mednarodnega pevskega tekmovanja Viva Italia 2022, ki je minuli teden potekalo v gledališču Ghione v Rimu. 

Skupaj s še dvema pevkama šole petja Orfeus je pometla z mednarodno konkurenco z vsega sveta in osvojila prvo mesto v svoji starostni skupini (13-15 let) v kategoriji musical. 

Predstavila se je z eno najzahtevnejših pesmi iz musiclov sploh – S.O.S. d’un terrien un détresse iz musicla Starmania. Poleg diplome in pokala je prejela še vabili na pevska tekmovanja Rising Stars  (Kosovo) ter Angel Voice (Beograd). 

Poleg vabil na tekmovanja je prejela še posebno povabilo na Poletni produkcijski kamp v Rimu pod okriljem organizacije ISCART (International school of culture and Art iz Lugana v Švici), kjer bo imela priložnost sodelovati z največjimi umetniki iz vsega sveta in tudi nastopati z orkestrom v Švici.

Kljub napornemu urniku in zahtevnih pripravah na tekmovanje, je bilo v Rimu dovolj časa za ogled znamenitosti ter malo plavanja v morju. Prav tako je ostalo tudi dovolj časa za tradicionalno “ličenje” profesorja petja ob zmagah na tekmovanju. 

Dostopnost