(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Včeraj, 25. 5. 2023, smo se z učenci izbirnega predmeta francoščina s petih osnovnih šol (OŠ Janka Glazerja Ruše, OŠ Lovrenc na Pohorju, OŠ Selnica ob Dravi, OŠ Angela Besednjaka in OŠ Ludvika Pliberška) z dvonadstropnim avtobusom udeležili frankofonskega festivala FRAFEST v Kranju, kjer smo se na odru predstavili s pevskim nastopom.

Učenka 9. a razreda, Iza Vivat, je s svojim angelskim glasom odpela pesem LES ÉTOILES (Zvezde) mlade francoske pevke Erze Muqoli, ostali učenci pa so se ji pridružili pri refrenu. Vsi skupaj so zasluženo poželi velik aplavz. Na našem nastopu je sodelovalo 70 učencev, tako, da je bil oder res poln.

V spremljevalnem programu smo lahko odkrivali lepote mesta Kranj z mladimi vodiči ali s pomočjo aplikacije in tekmovali v zbiranju kranjskih orehov. Posladkali smo se tudi s slastnimi makroni slaščičarskega mojstra Karima Merdjadija. S svojo prijetno energijo je z nami z veseljem poklepetal, naredili pa smo tudi kakšno skupno fotografijo. Preživeli smo izjemno prijeten francoski dan, stkali nova prijateljstva ter se z novimi idejami za prihodnji nastop in polni lepih vtisov zvečer vrnili domov.

Učenka 7. b razreda, Larisa Kustec je novinarki dala tudi izjavo o prireditvi in o njenem pogledu na učenje francoščine, ki bo objavljena v lokalnem časopisu Gorenjski glas. Izjavo bomo objavili naknadno.

Mentorica: Mateja Podlesek, prof.

Dostopnost