(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

V teh dneh smo na šolo dobili zelo zanimivo sporočilo, še nikoli doslej takega. Pet sošolcev, ki so našo osnovno šolo zaključili leta 1985, se je skupaj z razrednikom Francem Jaunigom odpravilo po poteh AVNOJa.

Odločitev, da se v jesenskem času odpravijo na »končni šolski« izlet, kot so se ga udeležili septembra 1985, je padla na njihovem letošnjem spomladanskem srečanju sošolcev nekdanjega 8. B. Takrat so na dvodnevnem izletu, ki se je imenoval »Po poteh AVNOJA«, obiskali spominski obeležji koncentracijskega taborišča Jasenovac in bitke na Kozari, mošejo v Banjaluki, si v Jajcu ogledali slapove Plive in muzej 2. zasedanja ANOJA. Prvi dan so zaključili z nočitvijo v hotelu v Mrkonjić Gradu, nato pa drugi dan pot nadaljevali v takratni Titov Drvar, kjer so se povzpeli na pečino in po ogledu Plitvičkih jezer izlet zaključili pozno zvečer pred lovrenško šolo.

Ob koncu so zapisali: “Prepričani, da nam ni bilo žal niti enega najmanjšega trenutka, ponosni na razrednika, ki je gotovo edini, ki nam je poklonil to veselje in čast, da nam je s svojo prisotnostjo poslal globoko sporočilo: Spoštujte se, bodite strpni, imejte se radi in veselite se vsakega trenutka. Njegova izjemna pozitivna energija, smisel za humor in prilagodljivost je dvignila vrednost našega AVNOJA 2023 v višave. Doživetja bodo shranjena v zlati škatlici spominov in ko bomo nekoč v prihodnosti spet pogledali te fotografije, bomo zagotovo izrekli stavek: »Spomnim se, kako …«   

To so sporočila, ki bi nam vsem morala pomeniti ogromno. Lepo, da ste se spomnili na nas in nam poslali nekaj o svoji poti po skoraj 40 letih po zaključku šolanja pri nas!

Dostopnost