(+386) 02 630 0020 za.nas@oslovrenc.si

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je posredovalo dopis in gradivo z informacijami o razpisu MIRO, ki vam jih posredujemo v priponki.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je na svoji spletni strani objavil Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Z željo po učinkovitem širjenju informacij o možnostih brezplačne dodelitve računalniške opreme za šoloobvezne otroke so povabili slovenske občine k posredovanju informacij in gradiv omenjenega poziva med potencialne upravičence v njihovih občinah. Predmet razpisa so novi prenosniki, ki jih upravičenci dobijo v izposojo za obdobje dveh let, nato pa v trajno last.

Ker smo mnenja, da bi bilo najbolj učinkovito, da informacijo posredujete med osnovnošolce prav vi, vam posredujemo gradivo z informacijami o razpisu. Razpis je podaljšan do 30.9.2024 in naša želja je, da bi se v šoli izobesilo obvestilo (A3 format z pomembnimi informacijami) in mogoče na prve šolske dni podelilo letake. Občina bo letake priskrbela in vam jih dostavila ko jih prejme.

Informacijo lahko delite tudi elektronsko med starše, če je možno ni pa seveda obvezno.

Z informiranjem lahko otrokom iz družin v socialni stiski pomagamo do brezplačnega računalnika, kar je pomemben korak k izboljšanju njihove digitalne vključenosti in enakopravnosti.

Več informacij je na voljo na spletni

https://www.srips-rs.si/vsi-razpisi/razpis/javni-poziv-za-dodelitev-racunalniske-opreme-v-izposojo-v-letu-2024-3-javni-poziv

Dostopnost